пʼятниця, 16 листопада 2012 р.

Львів'яни врятували скульптуру Меркурія!

Щойно повернувся зі "Свята Меркурія", що відбулося на вул. Коперника 40А у палаці Сапєгів. У невеликому залі зібралися люди, яких єднає спільна справа.

Мова йде про реставрацію статуї Меркурія, що прикрашає колишній будинок залізниці на вул. Січових Стрільців. Автором фігури є львівський скульптор Леонардо Марконі.
Скульптура виконана ще у далекому 1887 році. З того часу вона серйозно зруйнувалася: були відсутні частини руки, пальців, крил тощо...



Зруйнована фігура Меркурія















Фрагмент ноги - до реставрації.

І от за справу взялися активні мешканці нашого міста. Не буду перераховувати імен усіх організаторів громадської ініціативи "Врятувати Меркурія", журналістів, просто активних громадян міста (уся інформація є на сайті: http://savemercury.org.ua/).
Скажу лише, що за підтримки німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ вдалося зробити справді добру справу!

Реставрація скульптури





Робота кипить...

Не може не тішити той факт, що німецькі представники GIZ уже заявили про готовність реалізації нових проектів! І я впевнений, що якщо вдалося реалізувати цей проект, то неодмінно вдадуться й інші!

Відреставрований Меркурій дивиться на Львів із 30-ти метрової висоти...

Щасливі учасники реставрації - роботу виконано!

Безпосередні роботи по реставрації скульптури тривали близько 6 місяців. Почали ще у червні 2012 р. Бюджет проекту склав 160 тис. грн.

Отож, справді щиро радію за цих чудових людей! Вони довели своїми результатами, що справу можна доводити до кінця! І це повинно надихати усіх!


Немає коментарів:

Дописати коментар